De prin lume adunate - Baloane colorate

Go to content

Main menu:

De prin lume adunate

Traditii si obiceiuri

Traditiile, privite ca ansamblu de conceptii, de obiceiuri si de credinte statornicite in cadrul unor grupuri sociale ori nationale, exista si astazi inradacinate in vietile noastre. Pe masura ce veti citi aceste obiceiuri din lumea intreaga, puteti alege pentru a pune in practica la nunta Dumneavoastra acele traditii care vi se par pline de semnificatii si speciale.

Belgia

O traditie foarte draguta se practica de multa vreme in Belgia. Conform acestei traditii, mireasa trebuie sa confectioneze o batista si sa-si brodeze numele pe ea. Aceasta batista va fi tinuta de mireasa pe toata durata ceremoniei. Dupa nunta, mireasa va inrama batista si o va agata de perete, pana la urmatoarea nunta ce va avea loc in familie. Atunci o va oferi viitoarei mirese care si ea la randul sau isi va broda numele pe batista, o va purta cu ea si dupa nunta o va inrama pana la urmatoarea nunta din familie.


I-le Bermude


Un vechi obicei care insa prinde si astazi este acela de a sadi un pom pentru a comemora ziua nuntii. Chiar si astazi, localnicii isi impodobesc tortul cu un mic pomisor in locul mirilor de zahar din varful tortului. Pomul este plantat in gradina, in timpul petrecerii care se tine de cele mai multe ori acasa la noua pereche ori la unii din parintii acestora.

Cehia

Ghirlandele din rozmarin, facute de mana de catre mama ori bunica miresei, reprezinta o traditie veche de secole, pentru miresele de la tara. Astazi ele au fost inlocuite de ghirlande din minitrandafirasi si sunt purtate atat de insotitoare cat si de mireasa.

Anglia


O traditie familiara acestei tari este ca o micuta domnisoara din suita miresei sa arunce petale de trandafiri din cosulet, pe masura ce inainteaza spre altar, in fata miresei. Acest obicei dateaza din vremea cand mireasa era condusa la biserica de prietenele ei necasatorite. Astazi insa, aruncatul petatelor il poate face numai o tanara domnisoara si simbolizeaza drumul miresei prin viata: presarat cu flori si fericit.

Finlanda

Odata, in Finlanda, miresele purtau coroane de aur. In timpul receptiei avea loc traditia numita Dansul coroanei. Mireasa era legata la ochi, in timp ce prietenele ei necasatorite dansau in jurul ei, in cerc. Mireasa avea sa puna coroana pe capul uneia dintre ele. Aceea care primea coroana se spunea ca avea sa fie urmatoarea la maritis. Acest obicei dragut poate fi reinviat foarte usor astazi, la nunta ta, mai ales daca vei purta pe langa voal o coronita ori o diadema.

Franta

Un obicei incantator ce a parasit granitele Frantei si a ajuns pana la noi, reprezinta cele doua cupe ale mirilor impreunate si poarta denumirea de „coup de mariage”. Aceste pahare erau pastrate pentru a fi folosite din generatie in generatie, formandu-se astfel o traditie. De asemenea, obiceiul de a tine cate un toast unul pentru altul, da o nota speciala nuntii. A bea sampania din acelasi pahar este primul pas catre o vesnicie impreuna.

India

In nunta traditionala indiana, florile au jucat intotdeauna un rol foarte important. O traditie ce a rezistat in timp, transmitandu-se din generatie in generatie, este ca fratele mirelui sa presare petale de flori peste capetele cuplului in timpul ceremoniei, la momentul juramintelor, dar si la sfarsitul ceremoniei.

Irlanda

Pentru o nota de traditie din incantatoarea insula verde, e posibil sa vreti sa luati in considerare traditionalul tort de nunta care este cu totul altceva decat incantarea dulce pe care noi o numim tortul miresei. Al lor este un adevarat tort de fructe ornamentat din belsug cu struguri, migdale, cirese si mirodenii. Pentru ca reteta sa urmeze adevaratul spirit irlandez, tortul este plin de rachiu si whiskey din grau sau porumb.

Italia

Migdalele trase in zahar provin de la nuntile italiene. Cinci astfel de bombonele, legate in tull sau organza cu o delicata panglica reprezinta cel mai popular cadou de multumire pe care mirii il ofera invitatilor. Aceasta traditie vine de la vechea credinta conform careia este bine sa imparti bunastarea noii familii cu ceilalti invitati.

Mexic

Oaspetii unei nunti mexicane au un obicei foarte frumos, de a-i inconjura pe miri intr-un cerc care va lua forma unei inimi. In mijlocul acestei inimi formate din invitati, cuplul va dansa primul sau vals.

Rusia

Invitatii nuntilor din Rusia primesc in semn de multumire pentru participarea la ceremonie si la receptie, mici cadouri care pot fi mici desene pictate de mana, mici floricele in ghivece liliput, casete de lemn frumos decorate ori alte obiecte din metal sau sticla.

Suedia

Spritele rele ce bantuiau vazduhul, si aduceau ghinion tanarului cuplu, erau tinute la distanta de catre domnisoarele de onoare ale miresei care purtau in brate ierburi picante dar si unele urat mirositoare. Astazi le-a luat locul acestor primitive obiceiuri buchetul de mireasa, compus din flori frumos mirositoare, dar care au acelasi rol – de a alunga spiritele rele.

 
Back to content | Back to main menu