Baloane Colorate


Go to content

De stiut

Traditii si obiceiuri


Alegerea Bisericii

  • Nu este obligatoriu sa va orientati catre o biserica amplasata cat mai aproape de restaurant. Desigur, acesta este un criteriu foarte practic si nu trebuie ignorat. Avand in vedere insa ca nunta religioasa reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata trebuie sa alegeti Biserica in care amandoi va simtiti bine caci, in fond, trebuie sa va simtiti uniti in fata lui Dumnezeu.
  • Puteti opta pentru biserica la care mergeti de obicei sau va puteti casatori la Biserica in care ati fost botezat. Puteti da nastere unei traditii in familie, alegand Biserica la care s-au casatorit parintii unuia dintre Dumneavoastra.
  • Este bine sa va hotarati asupra Bisericii cu aproximativ patru sau chiar sase luni inainte pentru a gasi libere atat ziua cat si ora dorita. Bisericile renumite sunt suprasolicitate din primavara pana toamna, tarziu .
  • Indata ce v-ati hotarat asupra Bisericii stati de vorba cu preotul si stabiliti cateva detalii. In primul rand trebuie sa conveniti asupra orei. Intervalul orar cel mai potrivit pentru timp de vara este 17.30 – 19.00 evitand astfel cadura de la orele pranzului. Situatia se schimba cand vorbim de o nunta tinuta iarna; cel mai bine ar fi sa o programati intre 15.00 – 17.00 cel mai tarziu, in cazul in care vreti sa faceti fotografii la finalul slujbei, pentru ca iarna se intuneca foarte devreme.
  • Alte detalii ce nu trebuie omise sunt taxa pe care de obicei o plateste nasul in ziua cununiei, cat si rezervarea corului in cazul in care exista..


Necesare pentru ziua cununiei religioase:

  • Certificatul de casatorie civila (fara de care preotul nu va oficia slujba religioasa);
  • Cele doua lumanari ce vor fi tinute de cavalerul si domnisoara de onoare;
  • O sticla de vin rosu;
  • Cateva piscoturi;
  • Verighetele.


Alegerea invitatiei de nunta

  • Invitatia trebuie aleasa in functie de culorile dominante ale nuntii. Acest detaliu va asigura o unitate cromatica. De asemnea, si modelul invitatiei trebuie ales in functie de tonul pe care doriti sa-l dati nuntii: daca alegeti o nunta rustica sau nonconformista puteti opta pentru un model de invitatie mai haios si un text asemenea. Daca insa, doriti o nunta eleganta invitatia pe care o alegeti trebuie sa fie in acelasi ton.
  • Pentru a fi siguri ca ati facut cea mai buna alegere, consultati cat mai multe oferte.



Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta?

  • Asigurati-va ca are cel putin un blit extern, adica un blit mare (cu cat e mai mare cu atat e mai puternic) care se monteaza pe aparat. Blitul extern sustine creativitatea fotografului, niciodata un blit de aparat nu se va putea invarti 180 de grade pentru a face bounce cu peretii din jur (adica lumina sa nu bata direct pe subiect, ci sa fie reflectata de obiectele din jur, fapt ce va face ca lumina sa fie mai fina, atat de fina incat sa nu creeze umbre puternice, deranjante).
  • Asigurati-va ca fotograful are cel putin 2 camere mari si negre, una de rezerva. Nu cred ca ar fi prea confortabil ca fotograful sa aiba o camera si aceea sa se strice. E bine sa fie una de rezerva. Cu cat camera e mai mare si mai grea, cu atat e mai buna (caci cu cat o camera e mai mare cu atat tehnologia din ea e mai avansata, o camera profesionala poate fi mare din cauza senzorului, procesoarelor de date si a carcasei de magneziu [care apara toate chichitele interne ale camerei atunci cand sufera socuri])
  • Asigurati-va ca fotograful are lentile tele, adica lentile pentru fotografiere de la distanta, si lentile wide, adica pentru fotografierea de grup. Intrebati cati fotografi sunt, pentru o nunta e recomandat sa fie cel putin doi fotografi. Unul care sa aiba o lentila tele si unul cu o lentila wide sau standard. Cel cu lentila tele va surprinde nunta dintr-o alta viziune (de la distanta), una reala, nuntasii fiind concentrati pe celalalt fotograf.
  • Nu va alegeti fotografi care filmeaza si fotografiaza in acelasi timp daca doriti rezultate calitative.
  • Cereti-i fotografului sa va arate portofoliul sau, sa va arate albume realizate de el pana atunci. Daca va plac fotografiile, colajele si restul de materiale multimedia si indeplineste o mare parte din conditiile de mai sus, bateti palma cu el. Nu veti regreta.



Cum sa alegi Dj-ul pentru nunta?


  • Dj-ul trebuie sa fie autorizat, ori el, ori firma la care lucreaza (trebuie sa aiba licente valide de la UCMR-ADA, Credidam si UPFR)
  • Cea mai buna proba este sa aveti posibilitatea sa il vedeti live in cadrul unei nunti sau macar o inregistrare!
  • Stabiliti ca el sa fie persoana care va sta in intervalul temporar stabilit si sa nu trimita pe altcineva (S-au intamplat cazuri in care dj-ul cu care s-a discutat a stat o ora, apoi a lasat pe altcineva in locul lui si a plecat)
  • Aflati cat mai multe despre experienta sa, modul de lucru si modul de abordare al eventualelor probleme. La toate nuntile, este imposibil sa nu vina cel putin un invitat care doreste o anume melodie, care se poate sa nu se potriveasca cu programul in derulare. Cum calmeaza spiritele cand dupa o anumita ora acestea se incing si oamenilor le vin idei care de care mai nastrusnice? Am auzit cereri de la jazz, trance, muzica simfonica, rock etc.
  • Nu cereti un playlist si nu pretindeti sa faceti dvs. playlistul. Un dj bun va poate arata un playlist de la o nunta sau va poate schita in mare un anumit program - un playlist dinainte gandit nu poate anticipa cursul evenimentelor din ziua nuntii.
  • Dupa ce ati ales Dj -ul nu uitati sa comunicati cu exactitate locul in care va avea loc evenimentul, numarul de invitati si modul in care se vor aranja mesele. In cazul in care acel loc nu ii este cunoscut, faceti o scurta vizita pentru a culege toate datele de care are nevoie in amplasarea accesoriilor.
  • Daca este cazul, anuntati din timp faptul ca la evenimentul dumneavoastra vor participa si invitati pozitionati in spatii adiacente salii principale, astfel incat dj-ul sa poata pregati boxe suplimentare.



Logodna


  • Logodna se sarbatoreste intr-un cadru intim, invitand numai rudele si prietenii apropiati. Inelul de logodna se pastreaza pe degetul inelar de la mana stanga pana in ziua cununiei cand se va muta pe dreapta pentru a primi in timpul cununiei religioase verigheta. Din punct de vedere religios, logodna reprezinta o slujba care se poate savarsi odata cu cea a cununiei sau inainte cu cateva luni, un an. Majoritatea cuplurilor insa se logodesc neformal, adica netrecand prin Biserica iar slujba logodnei se face in ziua cununiei religioase. Pentru a constientiza importanta logodnei religioase, e bine de stiut ca in cazul in care cei doi au rupt logodna si se vor casatori cu altcineva, preotul va oficia o slujba ca si cum cei doi ar fi la o a doua casatorie (chiar daca ei au fost doar logoditi din punct de vedere religios). Prima casatorie religioasa se face cu toate onorurile slujbei, a doua insa reprezinta mai degraba o binecuvantare, din cadrul ei lipsind multe elemente care se regasesc in prima cununie religioasa.
  • Daca sunteti logoditi deja este un lucru extraordinar dar daca nu ati facut-o inca si ati stabilit deja data nuntii nu va faceti probleme de constiinta, din slujba religioasa nu va lipsi si cea a logdnei cu tot ceea ce simbolizeaza ea.



Alegerea restaurantului


  • Din multitudinea de oferte, alegerea restaurantului se dovedeste adesea a fi cea mai dificila. Avand in vedere ca este locul in care se desfasoara receptia merita sa depuneti toate eforturile pentru a asigura o locatie placuta, eleganta si potrivita evenimentului. Cand va hotarati asupra unui restaurant trebuie sa aveti in vedere capacitatea si forma salii, culoarea predominanta (mocheta, draperiile, scaunele), pozitia mesei de prezidiu, locul barului si pozitia ringului de dans. Exista localuri care dispun de mai multe spatii. Daca Dumneavoastra ocupati un singur spatiu este bine sa intrebati de la bun inceput daca mai sunt si alte evenimente in paralel cu al Dumneavoastra. Daca da, asigurati-va ca exista solutii in cazul in care muzica incepe sa se amestece, daca invitatii Dumneavoastra vor interfera des ce ceilalti ( holuri comune ), daca exista suficient personal pentru servire si daca fiecare sala dispune de grup sanitar separat ( si daca sunt curate! )
  • Pentru nuntile care se tin primavara tarziu sau vara puteti alege un restaurant cu gradina, un restaurant pe malul lacului sau chiar o nunta in aer liber. Trebuie sa fiti foarte atenti ca in cazul unei ploi spontane aveti unde sa va invitati oaspetii – fie intr-un cort modern, fie in interiorul restaurantului.
  • Intrebati seful de sala daca pentru locatia aleasa de Dumneavoastra exista chirie. Un al doilea pas este stabilirea meniului. Majoritatea restaurantelor au anumite tipuri de meniu prestabilite si continutul lor variaza in functie de pret.
  • Un alt aspect important in discutarea meniului sunt bauturile. Cele mai multe restaurante nu accepta sa veniti Dumneavoastra cu bauturile insa, daca aveti noroc sa gasiti un astfel de restaurant intrebati seful de sala cate sticle din fiecare sortiment sunt necesare numarului de invitati pe care il aveti. In cazul in care bauturile vor fi servite din restaurant, stabiliti cu seful salii daca se vor servi tip open bar si daca exista anumite limite pe ore.
  • O alta problema delicata mai ales in Bucuresti sunt locurile de parcare. Intrebati daca restaurantul are locuri suficiente rezervate. Anumite restaurante includ in pretul meniurilor si alte servicii cum ar fi modeste aranjamente florale, artificii, formatii, etc.
  • Nu uitati sa intrebati daca tortul miresei si cafeaua sunt incluse in pretul meniului.
  • De indata ce ati cazut de acord asupra tuturor detaliilor, incheiati un contract cu restaurantul respectiv in care sa stipulati toate clauzele discutate.



Decorarea meselor la nunta


Decoratiunile deosebite nu trebuie sa lipseasca! Cateva idei pentru voi:

  • Nu exagerati: e bine ca la aranjarea mesei sa va lasati libera fantazia si sa profitati si de ideile celor din jur, dar atentie! Nu incarcati masa prea mult. Trebuie sa ramana loc pentru farfurii, tacamuri, pahare si cel mai important, sa nu stanjeneasca invitatii. Florile nu trebuie sa fie prea inalte sau asezate in vaze inalte, astfel incat cei care stau fata in fata sa se poata vedea si discuta. De asemenea nu alegeti lumanari prea inalte, ideal este sa le folositi pe cele care se pot pune in boluri micute pe masa.
  • Decoratiunea pentru mijlocul mesei: fiecare masa in parte are un anumit centru. E bine ca pentru acest loc sa alegem o decoratiune mai deosebita: o inima sau doua, stelute sau flori stilizate sau un anume aranjament floral.
  • Sa nu uitam de masa unde stati voi: mirele si mireasa. Este frumos ca aceasta masa sa aiba decoratiuni deosebite si sa nu uitam de inimi.
  • Oricum veti alege sa decorati mesele, e bine de stiut ca trebuie sa existe armonie intre toate elementele ce le veti aseza pe masa.



Oopss Design | Despre noi | Aranjamente sala | Aranjamente florale | Artificii | Decoratiuni baloane | Servicii sunet | Servicii foto-video | Localuri | Biserici Bucuresti | Preturi | Traditii si obiceiuri | Citate si mesaje | Sugestii si pareri | Contact | Site Map


Get Twitter Buttons
http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/
hotmail sign in
Promovare Site
Top25.ro
TRX Director Web
Portal web.Download,muzica,jocuri,horoscop,curs valutar,meteo

Back to content | Back to main menu